LUE SANKOMIEHEN UUSIMMAT:

Kolmen kuukauden jääkausi

talvi rinne lunta puita, lumen peittämä talo

Tervehdys pitkästä aikaa!

Se taisi olla itsenäisyyspäivä kun viimeksi jutusteltiin. En ole ollut reissussa tai kuolleena vaan ihan sähkömotissa. Meidän kylän sähköyhtiö ei ole Suomen vakavaraisimpia puljuja. Se ei ole myöskään Nokian veroinen teknologiaparatiisi. Eikä sitä johda Jethro Rostedtin veroinen häntäheikki.

Noiden yleismaallisten virheilmoitusten ansiosta ymmärrätte varmasti, että itsenäisyyspäivän yönä kyläämme osuneen lumimyräkän tuhojen korjaaminen kesti näinkin kauan. En minä sitä sano, että ulkoistaminen olisi huono asia. Päinvastoin, lauma virolaisia sähkömiehiä saa kylän kuin kylän näyttämään eurooppalaiselta metropolilta.

Ja kaikin puolin ahkeria työmiehiä he ovat, mutta jokin siinä mättää kun pitää tehdä kahdeksan tuntia töitä ja ajaa sitten Volkkarilla kolme päivää kotiin ja saman verran takaisin. Niin, että jos olitte talven mittaan muutaman tunnin ilman sähköä, niin ajatelkaa miltä tuntuu olla kolme kuukautta ilman porakonetta. Tai olihan minulla kone sylissä päivin ja tyynyn alla öin, mutta ei siihen virtaa puskenut vasta kun viime yönä.

lunta_pingviini

 Muistakaa näin kevään kynnyksellä  ripustaa lintulaudoille riittävästi talipalloja, jotta myös pingviinit uskaltautuvat pihamaalle.

Sanomalehti on sentään tipahtanut laatikkoon aamuisin. Se on pitänyt minut järjissäni tämän mikrobiologisen jääkauden keskellä.

Ette voi uskoa miten viheliäistä on istua aamusta iltaan lumihangessa nuotion päällä höyryävän padan ääressä ja pyykätä käsipelillä pitsiverhoja ja perintömattoja kissan ja vaimon kytätessä ikkunasta.

Postimies perkele rupesi vielä nauramaan kun yritin tunkea pataan parisängyn joustinpatjaa. Patja siinä lensi hankeen ja hinkkasin postimiehestä niin puhtaan, ettei löydy toista yhtä valkoista tältä seudulta.

Muutenkin meidän kylän postimiehet ovat järjestäen irtisanoutuneet kun johtaja ilmoitti, että jos ette lähde niin saatte kenkää. Se on kyllä osuvasti sanottu!

Postin vanhojen konkareiden tilalle on vuokrattu senegalilaisia. En tunne erityisen hyvin maantiedettä, enkä osaa tarkalleen sanoa missä päin Tanskaa kyseinen osavaltio sijaitsee, mutta todennäköisesti etelässä, sillä kovin mustia ovat ja mukavia. Yhdellä on aina kainalossa rumpu ja toisella keihäs.

Se jolla on keihäs kuljettaa arvolähetyksiä kuten rahakirjeitä ja mikroaaltouuneja. Rumpumies tuppaa lähinnä laulamaan, sillä on hyvä rytmi ja ääni kuin Tapio Rautavaaralla.

likainen_wc

 Postimies lupasi pestä huomenna meidän vessan. Siinä onkin hommaa muutamaksi viikoksi.

Postin johto voisi kyllä vähän katsoa mitä oheistoimintaa haalivat kirjeiden jakelun rinnalle. Veikkaan nimittäin, että virolaiset olisivat saaneet kylän sähköt kuntoon jo tammikuussa, mutta pitihän postin kokeilla onko jakajista sähkömiehiksi. Ei ole!

No, huomenna yksi postimies saa kuulemma ruveta harjoittelemaan kirurgin hommia ja toinen saa opiskella miten nyhdetään oikeaoppisesti kunnanjohtajan säärikarvat.

Kunnanjohtajasta tuli mieleeni muuten kotkalaisten ylpeys Henry Lindelöf, joka isännöi viime syksynä järjestettyjä Kotka-päiviä.

Meidän kylällä on sellainen kiero perinne, että juhlitaan kylää ihan kyläläisten piirissä. Kotkan johdolla on tapana, että juhlitaan konkurssikypsää kaupunkia rajan takana Pietarissa.

Se on kyllä äärimmäisen järkevää koska tuttuja kestitettäviä löytyy siten vähemmän, eikä kukaan tajua vaikka hölisee kännissä niitä näitä. Mukavaa se on, että Kymen Sanomat ja Lindelöf ottivat matkan puheeksi hyvissä ajoin. Se tapahtui nimittäin eilen.

On krapula ainakin ehtinyt vähän helpottaa, eikä vatsa ole niin pahasti ruikulilla kaviaarin ja samppanjan takia. Ja kymppitonni yhdestä ravintolaillasta ei ole loppupelissä paljon. Sen saa kuitattua antamalla tilintarkastajalle kenkää, ja rahaa jää vielä ylitse seuraavaa karaokeiltaa varten.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s