LUE SANKOMIEHEN UUSIMMAT:

Rahat viemäriin ja sote mereen

kaksi euron kolikkoa pöydällä

Olisin käynyt aamulla pöntöllä, mutta viemäri oli tukkeessa. Juoksin ovesta pihalle, änkesin itseni orapihlaja-aidan välistä naapurin puolelle ja hätistelin fasaanin pois tunkiolta.

Suolistokaasuja päästellessäni huutelin naapurin isännälle, että vaimo oli tainnut viskoa viemäriin huulipunaa ja lakkapurkkeja. Naapuri väitti, että heidän viemärinsä oli myös tukkeessa. Kirosimme yhteen ääneen kommuunimaiset viemäriverkot ja suunnittelimme ottavamme tontin laidalla jököttävät vanhat saostuskaivot ensi kesänä uudelleen käyttöön.

putkesta näkyy meri

Kyllä viemäriputki välillä uraputken voittaa jos maisemista on kyse.

Päätin häipyä kylille heti kun vaimo rupesi rassaamaan viemäriä harjanvarrella. Torikahvilassa törmäsin meidän kylän ylimpään poliisiviranomaiseen, Sukkalan Rolleen, joka vielä vuosi sitten työskenteli venerannassa lossivahtina.

Kysyin ihan mielenkiinnosta, että joko lossivarkaat oli saatu kiinni? Sukkalan Rolle kirosi, että paskan marjat! Lossi puuskutti satelliittikuvien perusteella täyttä höyryä norjalaisessa vuonossa, eikä CIA ollut tehnyt elettäkään rikollisten vangitsemiseksi.

Onhan se aina epämiellyttävää, että varastetaan toisten työvälineet, mutta kyllä täytyy sanoa, että Sukkalan Rolle on kaikin puolin hyvä poliisimies. Minun oli pakko kysyä, että mitä mies ajatteli kollegastaan Aarnion Jarista, joka on vangittu epämääräisten touhujen takia.

Aamun lehdessä oli juttua, että Aarnio sai eräältä liikemieheltä kiitokseksi melkein puoli miljoonaa euroa Helsingin kaupunginteatterin takana. Sukkalan Rolle kertoi käyneensä samalla paikalla muutama viikko sitten ja löytäneensä sieltä lauman juopuneita näyttelijöitä, joilta oli onnistunut pummaamaan 37 euroa. Tuo tieto vahvisti sen mitä olin itsekseni pähkäillyt, että Aarnion Jari puhuu käräjillä täyttä soopaa.

Hämäriä lamppukauppoja

Sukkalan Rolle rupesi toppuuttelemaan minun lynkkausintoani ja alkoi kertoa käynnistään Hämeenlinnan kaupunginteatterin takana. Viikko sitten roskalaatikossa oli piilotellut amerikkalainen kiinteistömiljardööri, joka oli luvannut 620.000 euroa siitä, että joku auttaisi teatterin seinään neljän metrin korkeudelle ruuvatun valonheittimen irrottamisessa.

Tikkaat oli ensin pitänyt käydä ostamassa ja tietysti ruuvimeisseli. Vasta kun Alvar Aallon suunnittelema lamppu oli saatu irti, kiero miljardööri oli paljastanut, että rahojen vastineeksi piti tehdä muutakin. Loppupelissä miehet ajoivat limusiinilla Ranualle ja lainasivat kanalasta tusinan kukkoja. Kiekujat lähetettiin lentorahtina Libyaan, jonka jälkeen Sukkalan Rolle sai salkullisen rahaa.

dollaripaperia

Pankista saa nykyään seteleitä myös rullamuodossa.

Kysyin piruuttani, että et kai tunkenut rahoja Aarnion Jarin tavoin viemäriputkeen? Sukkalan Rolle naurahti ja kertoi, että oli kyllä yrittänyt, muttei ollut mitenkään saanut salkkua sopimaan putken sisään.

Talosta lähtevä runkoputki oli halkaisijaltaan 160 milliä ja sen sisään sai tungettua korkeintaan eväsrasian tai lompakon.

Arvailin, että mies jemmasi rahat piirongin laatikkoon, mutta mitä vielä! Esimiesasemaan kohonneita poliiseita vaivaa tässä maassa ilmeisesti jonkinmoinen syndrooma, joka pakottaa tunkemaan rahaa viemäriin.

Sukkalan Rolle oli tyhjentänyt  salkun sisällön vessanpönttöön ja painanut huuhtelunappia. Tavallinen vessapaperi hajoaa pyörivän veden vaikutuksesta, mutta 500 euron setelit eivät ole kastumisesta millänsäkään vaan tukkivat kaikki röörit.

Nyt kylän viemäriverkosto on täynnä niitä pirun seteleitä, eikä yhdessäkään vessassa voi käydä helpotuksella.

Jemmaatko pari sotea?

Suutuin aivan hirvittävästi ja ihan syystä! Se on loppupelissä aikamoisen nöyryyttävää kykkiä pakkasaamuna naapurin kompostin päällä. Meidän kompostiin ei ole kenelläkään mitään asiaa, sillä kasassa majailee pirun äkäinen siili, joka on tehnyt vanhoista villasukista itselleen talvitakin ja kykenee vaatekappale yllään terrorisoimaan kompostilla vähintään jouluun asti.

Sukkalan Rolle alkoi saada osakseen paheksuntaa kun tieto viemäriin huuhdotuista rahoista alkoi levitä. Selvitäkseen tilanteesta kunnialla, hän nousi seisomaan torikahvilan pöydälle ja rupesi puolustelemaan, että 620.000 euroa on loppupelissä sen verran pieni summa, ettei sillä pitäisi pystyä kokonaista kyläyhteisöä lamaannuttamaan. Samaan hengenvetoon hän väitti, että kyseessä oli varmasti lavastus, jonka perimmäinen tarkoitus oli kylän poliisijohdon syrjäyttäminen.

Lavastusväitteiden tueksi Sukkalan Rolle kertoi kuinka oli yöllä törmännyt nakkikioskilla hämäränoloiseen ministeriin, joka oli esitellyt itsensä  Alexanderiksi. Kyseinen ministeri oli yrittänyt saada Sukkalan Rollen piilottamaan ylimääräiset kuusi sote-aluetta lähimpään viemäriin. Korvaus olisi ollut vaivan arvoinen, mutta Sote-alueet ovat valitettavasti sen verran kookkaita, ettei niitä saa tungettua edes alikulkutunneliin.

Lihapiirakan syötyään uninen ministeri oli kivunnut taksiin ja kironnut samalla, että ehkä ne ylimääräiset sote-alueet on sittenkin parasta upottaa mereen.

Kreikkalaiset upottivat aikoinaan oman Atlantis-nimisen sote-alueensa Gibralttarinsalmen länsipuolelle. Sitä sotea ei ole näkynyt muutamaan tuhanteen vuoteen, vaikka Timo Soini käy kertavuoteen sitä Teneriffan rantakaduilta etsimässä.


1 Comment on Rahat viemäriin ja sote mereen

  1. Nimetön // 6.11.2015 16:43 // Vastaus

    Nyt viimeinkin alkavat mennä ojennukseen!
    Hyvä hyvä!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s