LUE SANKOMIEHEN UUSIMMAT:

Kenovoitto syntyä Suomeen

Maantie asfaltti halkeamia

Viime viikolla pääministeri Juha Sipilä paljasti, että Suomi on elänyt seitsemän vuotta lainarahalla. Valtio on pummannut ulkomailta miljoonan joka tunti kellon ympäri. Minä olen aina luullut, että Suomi on vauras maa, ja että ylimääräiset hankinnat rahoitetaan metsäkaupoilla ja vuokraamalla joulupukkia japanilaisille. Kuulostaa jotenkin uskomattomalta, että Valtion lainakikkailu on pysynyt salassa kaikki nämä vuodet.

joulupukki ja marsu

Verenhimoinen villipeto aikoo periä Suomen ulkomaanvelat joulupukilta.

Vielä toukokuussa Tornio oli unelias pikkukaupunki, jonka vaikuttavin nähtävyys oli Ruotsiin johtava silta. Muutama kuukausi sitten kukaan ei osannut arvata, että Tornion matkailutoimiston ponnistelut alkaisivat tuottaa tulosta ja Torniosta tulisi Lähi-idän suosituin matkailukohde.

Rovaniemelle on levitetty jouluteeman mukaisesti puuterilunta ja tonttuja, Torniossa Lähi-idän tunnelmaa luovat poliisit ja raskaasti aseistetut sotilaat. Tässä yhteydessä on hyvä muistaa, että varusmiesten kunto on romahtanut, ja jopa ilmakivääriä voi nykypäivänä kutsua raskaaksi.

Suomi on maailman väljimmin asutettu maakaistale jos Sahara ja Siperia tiputetaan pois laskuista. Tästä huolimatta meillä on aikamoisia vaikeuksia löytää majapaikka parillekymmenelle tuhannelle pakolaiselle. Tiedotusvälineissä on hehkutettu, että Suomi ottaa pakolaisia vastaan yhtä paljon kuin Saksa suhteessa asukasmäärään.

Portugal Porto taloja

Porto on eläkeläisille kuin eksoottinen Kouvola.

Niille joiden mielestä Suomesta loppuu tila kesken kannattaa seurata yritysmaailmassa kunnostautuneiden eläkeläismiljonäärien esimerkkiä ja raapustaa osoitteenmuutoskorttiin Ruotsi tai Portugal. Näin Suomen asukasmäärä saadaan pudotettu lähelle nollaa, eikä maahamme tarvitse majoittaa käytännössä ainuttakaan pakolaista.

Lentolippua myöskään ei tarvitse ostaa, sillä eivät ne ulkomaille itsensä rekisteröineet eläkeläismiljonääritkään ole häipyneet yhtään mihinkään. Siellä ne haahuilevat päivät pitkät Katajanokalla ja ryöväävät tavallisten suomalaisten munkkikahvit.

Kuka hukkasi loton?

Meidän oli tosiaan tarkoitus suunnata tapaamaan pääministeri Juha Sipilää ja ottaa selvää, että miten ihmeessä Suomen ahdinko oli parissa viikossa räjähtänyt käsiin. Minua ihmetytti, että eikö kukaan tosiaan ollut tiennyt Suomen velka-ahdingosta, palkkatasosta ja sunnuntaikorvauksista.

Matkalla kehotin ratin takana istuvaa ahtaajaa pysähtymään R-kioskille, mistä kävin hakemassa aidosta muovista valmistetun mitalin. Kunhan saisin tietää sen miehen tai naisen nimen, joka oli ymmärtänyt numeroiden päälle ja havahduttanut kansalaiset tajuamaan, ettei ollutkaan lottovoitto syntyä Suomeen, ojentaisin mitalin syvän kumarruksen kera.

bingo-teksti

Eläkeläisten mielestä on bingo syntyä Suomeen.

Loton sijasta suomalaisuudessa taitaa olla sittenkin kyse kakkostason kenosta, missä hyvällä onnella saa omansa takaisin seitsenkertaisena. Euron panoksella se tekee seitsemän euroa. Sillä rahalla saa huoltoasemalta kupin kahvia ja litran bensaa. Niiden voimalla jaksaa kotiin viettämään velkahelvettiä ja ihastelemaan edellisellä kenovoitolla hankittua jääkaappimagneettia.

Jos olimme metsästäneet Venäjän pääministeriä tehtävä olisi ollut äärimmäisen helppo. Dmitri Medvedevin löytää aamuisin kuntosalilta, päivisin Kremlistä, iltaisin Putinin sohvalta ja valomerkin aikaan narikkajonosta. Juha Sipilä on puolestaan sen verran arvaamaton, että hän saattaa haahuilla Sibelius-Akatemian sijasta Sipoon talousmetsässä poimimassa sieniä. Toisaalta ei olisi mikään ihme, että sillä aikaa kun hallitus kokoontuu tappelemaan kansanedustajien kanssa, Sipilä seisoo Kempeleen Salen pullonpalautusautomaatilla ihmettelemässä samppanjapullojen viivakoodeja.

Punkki, syylä ja lapamato

Löytääksemme pääministeri Sipilän meidän oli jakauduttava kahtia. Sovimme, että seurueeseemme kuuluvat kolmekymmentä puolalaista kaivosmiestä lähtisivät ahtaajasaattueessa huristamaan kohti Meilahtea ja pääministerin virka-asuntoa. Jos Sipilää ei löytyisi, miehet majoittuisivat grillikatokseen ja jäisivät odottamaan ohjeita.

punkki kädellä

Terve! Olen Stubbin hyvä kaveri.

Erkki-karhu, papukaija ja entinen naapurini Heikki ahtautuivat Volvon takapenkille. Kun turvatyöt oli napsaistu kiinni, minä ohjeistin ratin takana istuvaa ahtajaa viemään meidät Itä-Uudenmaan helmeksi kutsuttuun Sipooseen. Lehtitietojen mukaan siellä sijaitsee pääministeri Sipilän hulppea vuoristohuvila.

Jouduin rämpyttämään ovikelloa ainakin viisi minuuttia ennen kuin liettualainen hovimestari suostui raottamaan ovea. Mies valitteli, ettei pääministeriä tai muuta perhettä ollut näkynyt moneen viikkoon.

Ihmettelin miksi mökki oli tyhjillään, mutta hovimestari kertoi, että huvilassa majaili tätä nykyä Juha Sipilää kiusannut syylä, Timo Soinia kaivellut lapamato ja Alexander Stubbia purrut punkki.

Uutinen kuulosti vappuvitsiltä, mutta päästyäni juttelemaan kolmikon kanssa minun täytyy tunnustaa, että varsinkin Timo Soinin lapamato on erittäin sivistynyt otus. Kun hovimestari oli kattanut olohuoneeseen kahvit, Alexander Stubbin punkki alkoi valottaa isäntänsä sielunelämää.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s