LUE SANKOMIEHEN UUSIMMAT:

Soini! Käy hakemassa munkkeja!

ritari tuomiokirkko helsinki

Samppanja on juhlajuoma ja saa ihmisissä aikaan hilpeyttä. Eläimille se on pikemminkin laiton juoma ja saa aikaan pelkästään noloja tilanteita. Toisen pullon tyhjettyä papukaija nojasi molemmin siivin hyllyllä lojuvaan pesuainepulloon ja valitteli yksinäisyyttään.

Finlandia vodka

Suomalaisissa samppanjapulloissa käytetään nykyaikaista kierrekorkkia.

Käskin papukaijan ryhdistäytyä ja maksaa ravintolalaskun. Lintu mulkaisi minua vihaisena ja päästi ilmoille virtahepomaisen röyhtäisyn. Sitten se alkoi penkoa nokallaan siipensä alla roikkuvaa nahkapussukkaa.

Hetken aikaa kuvittelin, että ravintolan omistaja, talousrikollisten kuningatar Maija-Liisa Lahtinen kuittaisi lounaamme pelkällä kädenheilautuksella. Niin ei tapahtunut vaan nainen laski pöydälle kassakuitin, jonka loppusumma oli lähemmäs 16000 euroa.

Ihmettelin berliiniläisen lohen kilohintaa, mutta sitten tajusin, että papukaija oli tilannut kaksikymmentä vuotta vanhaa samppanjaa, joka maksoi 900 euroa pullolta. Kaikille teille siellä kotikatsomoissa haluan muistuttaa, että seuraavan kerran kun erehdytte ravintolaan papukaijan kanssa, älkää antako tarjoilijan avata etukäteen koko samppanjalaatikollista.

Nykyaikaiset keksinnöt eivät ole vielä ehtineet Ranskan maaseudulle. Samppanjapulloista puuttuvat edelleen kierteet, joiden avulla pullonkorkin voi ruuvata kiinni.

Papukaija totesi nolona, että pankkikortti oli kateissa. Eihän siinä auttanut kuin ehdottaa Maija-Liisa Lahtiselle, että sulkisimme pullojen suut ilmastointiteipillä tai kaataisimme samppanjan tuulilasinpesuneste kanistereihin.

Mauri Pekkarisen kilohinta

Maija-Liisa Lahtinen luuli meitä huijareiksi. Hän rupesi huutamaan poliisia ja sai kolme ravintolasalin puolella aterioivaa KRP:n rikostutkijaa kaivelemaan vaistomaisesti aseitaan. Miehet menivät jotenkin  nolon näköisiksi tajuttuaan, että asekotelot olivat tyhjiä.

lokki istuu uivan sian selässä

Tule Mauri uimaan! Lokki ei osaa rapsuttaa selkää niin kuin sinä!

Säätötoimenpiteiden takia KRP:n käsiaseet oli myyty keväällä Senaatintorilla järjestetyn pihakirpputorin yhteydessä. Kirpputorin ansiota valtion kassaan oli kilahtanut kymmeniä tuhansia euroja. Aseista ei ollut montaa seteliä irronnut, mutta sen sijaan eräs pieksämäkeläinen sikafarmari oli maksanut Mauri Pekkarisesta melkein 19000 euroa.

Maija-Liisa Lahtinen vaati oikeutta. Valitettavasti rikostutkijoilla ei ollut minkäänlaista halua ruveta setvimään etsintäkuulutetun talousrikollisen kokemaa oletettua petosta. Rikostutkijat olivat sitä mieltä, että heidän puolestaan papukaija, karhu ja seniili ukko saivat juoda samppanjan loppuun ja häipyä aivan vapaasti.

Sydäntäni lämmitti kovasti KRP:n miesten maanläheinen elämänasenne. Seurueen johtaja, rikosylikomisario André Kukkonen kertoi, että he olivat saapuneet Berliiniin hyvässä hengessä. Saksan poliisin terrorisminvastaisen yksikön avustuksella turkulaisesta Prismasta lankarullia varastanut mummo oli paikallistettu nopeasti vastapäiseen hotelliin ja nyt vain odotettiin kuorma-autoa, joka toisi vesitykin ja laatikkotolkulla kyynelkaasukranaatteja.

Kotia kohti

André Kukkonen vilkaisi Erkki-karhua ja kysyi matalalla äänellä, että koska liikuskelin epämääräisten otusten kanssa, sattuiko minulla olemaan jemmassa kolme pistoolia tai edes yksi katkaistu haulikko. Punastellen Kukkonen kertoi, että ravintolan narikassa roikkui jääkiekkokassi, jossa oli kolme teleskooppipamppua ja yksi ikivanha jalkajousi. Ne olivat ihan käypiä aseita, mutta jotenkin Kukkosesta tuntui nöyryyttävältä esitellä niitä saksalaisille kollegoille, joilla oli lasertähtäimet ja pimeässä piipittävät sykemittarit.

vanhoja kanuunoita

Luolasta löytyy myös pari kanuunaa jos KRP tarvitsee kättä pidempää.

Valittelin, ettei minulla ollut yhtään pyssyä matkassa. Kerroin kuitenkin, että meidän kylän talousmetsässä on luola, jonne pääesikunta jemmasi sodan jälkeen toistasataa laatikollista Suomi-konepistooleita ja sotilaskivääreitä.

Kukkonen lupasi heti Suomeen palattuaan kiiruhtaa hakemaan aseita. Konepistoolin kanssa olisi huomattavasti miehekkäämpi touhuta kuin jalkajousen kanssa. Hieman Kukkosta mietityttivät tulevat pihakirpputorit. Toisaalta voisihan Mauri Pekkarisen kaupata useampaan kertaan saman päivän aikana niin aseiden myymiseltä vältyttäisiin kokonaan.

Erkki-karhu nosti sammuneen papukaijan olalleen ja katosi ravintolasalin puolelle. Arvelin sen suuntavan etsimään jälkiruokaa, joten hyvästelin Kukkosen ja toivotin onnea. Kukkonen kiitti ja totesi, että tästä päivästä lähtien onni on pelkkää utopiaa.

Kysyin hämmentyneenä, että mitä hän kommentillaan tarkoitti. Kukkonen kertoi, että Sipilän hallitus oli aikeissa romuttaa Suomen hyvinvointijärjestelmän ja tehdä suomalaisista yhtä köyhiä kuin bangladeshilaisista sinapinviljelijöistä.

Ikivanha viisaus pitää edelleen paikkansa. Poliitikkoja ei passaa jättää touhuamaan keskenään, ellei halua herätä seuraavana aamuna köyhänä ja ilman kalsareita. Totesin huokaillen, että reissumme Englantiin sai jäädä toiseen kertaan. Suomen kansan etu vaatii Sankomiestä palaaman kotiin ja laittamaan maan asiat kuntoon.

Soini! Käy hakemassa munkkeja. Sipilä! Laita kahvipannu liedelle. Orpo! Kata pöytä. Stubb! Lähde vaikka Lappiin hiihtämään.

OLEN TULOSSA KUNHAN SAAN PAPUKAIJAN, KARHUN JA KOLMEKYMMENTÄ PUOLALAISTA KAIVOSMIESTÄ AHDETTUA LINJA-AUTOON.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s