LUE SANKOMIEHEN UUSIMMAT:

Pääministeri Sipilän Big Brother -talo

hylätty talo metsä

Suomen kouluissa opetetaan edelleen ruotsia. Taito on suhteellisen tarpeeton, sillä tv-ohjelmat ovat järjestäen tekstitettyjä. Ruotsin kielen sijasta kouluissa voitaisiin opettaa kuinka menetellä silloin kun kohtaa vaarallisen talousrikollisen. Moni luulee virheellisesti, että talousrikollisiin pätevät samat lainalaisuudet kuin tavallisiin pankkiryöstäjiin. Ei pidä paikkaansa!

piikkilanka-aita

Piikkilangan avulla Nordea päivittää pankkikonttorinsa vastaamaan asiakkaiden tarpeita.

Pippurisumute tai potku munille ovat ihan yhtä tyhjän kanssa. Talousrikolliset ovat järjestäen munattomia ja pippurisumute aiheuttaa heille korkeintaan pihvinhimon.

Pankkien turvajärjestelmien kehittyminen, pienten pankkikonttorien lakkauttaminen ja käteistä rahaa kaipaavien asiakkaiden halveksuminen ovat syitä siihen, miksi pankkiryöstäjillä menee nykyään huonosti.

Moni entisajan legenda on vajonnut köyhyysrajan alapuolelle ja joutunut pitkäaikaistyöttömyyden kouriin.

Talousrikollisilla menee sen sijaan loistavasti. Ennen vanhaan kirjapidon sorkkimista varten piti ostaa kasakaupalla pyyhekumeja sekä vakuuttavan oloisia leimasimia. Nykyään riittää, että hakkaa delete-nappia niin kauan, että toisten rahat siirtyvät omalle tillille jonnekin palmujen alle.

Kymmenkunta vuotta sitten asiantuntijat ehdottivat, että talousrikollisille pitäisi määrätä vankeusrangaistuksia. Ehdotus unohtui koska  Suomessa on rajallinen määrä vankisellejä. Jos sellit täytettäisiin talousrikollisilla, lankarullia varastelevat eläkeläismummot pitäisi tuomita pelkkiin sakkoihin. Moiseen anarkiaan yksikään länsimainen sivistysvaltio ei voi suostua.

Hanhenmaksaa mutusteleva KRP

Yskittyäni naamani punaiseksi sain bataatin siivun viimein nielaistua. Ravintolan omistaja Maija-Liisa Lahtinen ojensi minulle puuvillaisen nenäliinan. Olen nähnyt eleen amerikkalaisissa elokuvissa monta kertaa. Sivistynyt ihminen pyyhkii nenäliinaan silmäkulmansa, huumoriveikko niistää siihen räkäklöntin. Minä en tehnyt kumpaakaan. Tungin nenäliinan taskuuni ja ilmoitin kuuluvaan ääneen tekeväni kansalaispidätyksen.

hanhenmaksaa lautasella

Kyllä hanhenmaksa aina lihapiirakan voittaa. Paitsi jos saa kolme nakkia kahden hinnalla.

Maija-Liisa Lahtinen rupesi nauramaan ja raotti hieman ovea. Hän osoitti ikkunapöytää, joka olisi kelvannut siivouskomeron sijasta myös meille ja kertoi, että hanhenmaksaa mutustelevat miehet olivat keskusrikospoliisin rikostutkijoita.

Rikostutkijat tiesivät tasan tarkkaan kenen ravintolassa aterioivat. Maija-Liisa Lahtinen oli kavaltanut edesmenneen miehensä kuolinpesältä miljoonia, mutta KRP oli haluton suorittamaan pidätystä.

Lahtisen tapausta oli pohdiskeltu KRP:n kahvihuoneessa useaan kertaa vuosien mittaan. Vangitsemismääräystä olisi pitänyt noudattaa, mutta rikostutkijat  luottivat maalaisjärkeen. Kun ukko heittää veivinsä niin rahat kuuluivat vaimolle riippumatta siitä mitä kuolinpesän lakimiehet sanovat.

Lisäksi rikostutkijoilla oli tärkeämpiä juttuja hoidettavana. Eräs turkulainen 86-vuotias mummo oli varastanut Prismasta toistasataa lankarullaa ja paennut niiden kanssa Berliiniin. Mummo piilotteli ravintolaa vastapäisen hotellin ylimmässä kerroksessa autuaan tietämättömänä siitä, että lähituntien aikana KRP ja Saksan poliisin terrorismin vastainen yksikkö tekisivät hotelliin rynnäkön.

Suomen viimeinen turvapaikka

papukaija vikittelee pesuainepulloa

Mennäänkö meille vai kiipeänkö sankoon?

Faktoista huolimatta olin edelleen kansalaispidätyksen kannalla. Harmittavasti näytti siltä, että olin joutumassa tekemään sen yksin.

Tuolin selkämyksellä nuokkuva papukaija oli kitannut pullollisen samppanjaa ja jutteli siivouskomeron hyllyllä lojuvan värikään pesuainepullon kanssa.

Humalainen lintu oli närkästynyt koska pesuainepullo esitti vaikeasti tavoiteltavaa, vaikka lintu oli luvannut sille säkillisen manteleita ja kutitusta yötä myöten.

Erkki-karhu oli puolestaan täysin lumoutunut Maija-Liisa Lahtisesta, eikä varmastikaan aikonut tehdä elettäkään naisen pidättämiseksi niin kauan kuin keittiössä riitti kalaa ja kermakastiketta.

Lopulta minunkin piti unohtaa kansalaispidätys. Maija-Liisa Lahtinen kertoi, että pääministeri Juha Sipilä oli luvannut majoittaa Kempeleellä sijaitsevaan kotiinsa kaksikymmentä Suomesta turvapaikkaa hakenutta talousrikollista. Lahtisen lisäksi taloon muuttaisi asumaan argentiinalainen herra Smith, joka oli kavaltanut Kolumbian valtiolta 350 miljoonaa dollaria.

Muista uusista kempeleläisistä Lahtinen paljasti sen verran, että koska talousrikollisuus on laaja käsite, Juha Sipilän ”Big Brother”-taloon oli muuttamassa myös USA:n keskustiedustelupalvelua nöyryyttänyt Edward Snowden.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s