LUE SANKOMIEHEN UUSIMMAT:

Rauhaa päälle maan

puu pelto taivas pilvi

Ihminen kaipaa välillä hiljaisuutta ja luonnon rauhaa. Puolalaisesta linja-autosta ei löytynyt kumpaakaan. Luonto oli läsnä ja vielä kattavasti edustettuna, mutta karhun ja papukaijan välienselvittely ei ollut mistään rauhallisimmasta päästä. Jotenkin vielä ymmärrän, että karhu halusi pitää kiinni autolehdestä kynsin ja hampain, mutta sitä en ymmärrä miksi papukaija halusi saman lehden ja vielä samaan aikaan.

vanha radio

Puolalaiset matkaradiot ovat huippuvehkeitä.

Lainasin erään kaivosmiehen matkaradiota ja vetäydyin linja-auton takaosaan. Olisin halunnut pitkästä aikaa kuulla suomalaista musiikkia, eritoten Jukka Kuoppamäkeä, Luciano Pavarottia ja Paula Koivuniemeä.

En saanut kiinni ainuttakaan heistä. Vaikuttaa siltä, että maailmanmusiikki on nykyään pelkää jumputusta ja sähkökitaran vingutusta. Syy on varmasti siinä, että sähkökitaran saa halvemmalla kuin cembalon, ja tietokoneet tekevät jumputukset ihan itsestään.

Vääntelin radion nappuloita ainakin tunnin ja tulin siihen johtopäätökseen, ettei Suomea noteerata eurooppalaisilla ääniaalloilla millään tapaa.

Aivan kuin Suomea ei olisi olemassa tai sitten suomalaisten tekemiset eivät kiinnosta ketään. Kai se johtuu siitä, ettei Suomella ole öljyä eikä ydinaseita. Pitäisiköhän Suomen ostaa Ruotsin kanssa yksi yhteinen ydinase? Ehkä sitten Jukka Kuoppamäki pääsisi edes kertapäivään laulamaan Saksan terästehtaiden  piippujen huipulle, että rauhaa päälle maan.

Brysselin porteille

juoksuansa

Juoksijoiden pyydystämiseen suunniteltu ansa, jota käyttämällä Bolt olisi pysynyt pystyssä. 

Ehkä on sittenkin halvempaa, että jatketaan kreikkalaisten kiusaamista.

Ollaan antavinaan kreikkalaisille rahaa, eikä kuitenkaan anneta koska ei ole mistä antaa.

Ollaan menevinään Kreikkaan lomalle, eikä kuitenkaan mennä koska Suomessa on mukavampi lomailla.

Ollaan syövinään fetajuustoa, eikä kuitenkaan syödä koska meillä on Oltermannia.

Noilla kolmella ”ollaan”-niksillä pystyy helposti suututtamaan muut eurooppalaiset ja kansainväliset pörssikurssit. Sitten hyvässä lykyssä Fredi pääsee laulamaan Brysselin porteille, että onhan se päivä vielä huomennakin.

Kansainvälisillä radiokanavilla leijuu kaksi uutista ylitse muiden. Pekingiläinen kameramies Song Tao kaatoi juoksentelija Usain Boltin. Nyt asiantuntijat pohdiskelevat, että kumpi on merkittävämpi uutinen: Boltin ja Taon kättelytilaisuus vai se, että kaikki afrikkalaiset tulevat kuolemaan Ebolaan.

Kultajunan mysteeri

Toinen suuri uutinen on Puolasta löytynyt kultajuna, jota Puola, Venäjä, Saksa, Senegal ja ilmeisesti myös Israelin aavikolle kadonneet muinaiset juutalaisheimot väittävät omakseen. Minusta tilanne on jokseenkin kummallinen. Junaa ei ole edes kaivettu esille, eli todistettu muuksi kuin päiväuneksi, mutta puoli maailmaa vaati sitä jo itselleen.

Vielä kummallisemmaksi asian tekee se ettei yksikään natsi ei ole esittänyt vaatimuksia junaa ja sen sisältöä kohtaan. Niitä hirttotuomion ansaitsevia sodanaikaisia hulluja on vielä hengissä sadoittain jossain Etelä-Amerikan viidakoissa.

Toisaalta mitäpä natsit junalla tekisivät kun ei niille kukaan kuitenkaan suostu rakentamaan raiteita. Näillä asioilla ei periaatteessa pitäisi leikitellä, mutta mistä sitä tietää vaikka junassa on tonnikaupalla sokerimassasta leivottuja hakaristejä. Tiedä sitten, että kuka ne haluaa loppupelissä itselleen? Tuskin ainakaan Israelin aavikolle kadonneet muinaiset juutalaisheimot.

Linja-autoa isännöivät puolalaiset kaivosmiehet väittävät kiven kovaa, että junassa on meripihkaa ja että he myivät kaiken jo aikaa sitten jollekin espanjalaiselle korutaiteilijalle. Voihan sekin olla totta, mutta absoluuttinen totuus selviää vasta kun juna on kaivettu esille.

Nyt en vaivaa päätäni enempää muiden sotkuilla vaan lähden tutustumaan Berliinin legendaariseen sankomuseoon.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s