LUE SANKOMIEHEN UUSIMMAT:

Lain pitkä varvas

banaanista taiteiltu hirviö juomalasissa

Bangor Starin messissä oli tarkoitus päättää siivouskomeroon teljetyn Vladimir Putinin kohtalosta. Valitettavasti jokaisella läsnäolijalla tuntui olevan erilainen näkemys rangaistuksen laadusta. Koska vaihtoehtoja oli yksinkertaisesti liikaa, meidän oli äänestettävä.

Aluksen saksalainen konemestari totesi, että äänestäminen oli poistunut muodista jo 1960-luvulla. Kapteeni Good jatkoi samoilla linjoilla ja toteisi, että Jamaikalla suhteet olivat kaiken perusta. Richard Rameson puolestaan väitti, että Irlannissa selviää lahjonnalla kaikesta ja kaikkialta.

Minä pidin tiukasti kiinni siitä, että äänestäminen ratkaisisi Putinin kohtalon. Putin itse ei varmasti tiennyt millaisia lainalaisuuksia äänestämiseen liittyi. Mies oli varmasti myös siinä uskossa, että demokratia on jotakin pahanmakuista syötävää.

Draculan jälkeläiset

Heikki ja minun vaimoni kannattivat äänestystä. Erkki-karhu ei paljon asian tiimoilta murmutellut. Se oli kuitenkin syntynyt Kajaanin talousmetsässä ja oli siten käytännössä Suomen kansalainen. Neljästään meillä oli aikamoisen vahvat asetelmat ja kun vielä muutama romanialainen merimies peukutti demokratiaa,  meillä oli syytä paukutella henkseleitä.

kirkuva lokki

Minä äänestän kyllä!

Kapteeni Good ei paljon noteerannut romanialaisten mielipiteitä. Hän totesi, että romanialaiset olivat viimeksi äänestäneet siitä, että pitäisikö Dracula seivästää. Se äänestys oli ilmeisesti mennyt perseelleen, koska maailma on täynnä rahanahneita verenimijöitä.

Sen sanottuaan kapteeni Good häipyi kannelle ruokkimaan lokkiparvea tarkoituksenaan tehdä linnuista Jamaikan kansalaisia ja siten haalia itselleen lisää äänivaltaa.

Tilannetta ei helpottanut yhtään minun vaimoni, joka muistutti, että nyt oltiin Ruotsissa. Hänen mielestään meidän oli syytä noudattaa Ruotsin lakia. Ehdotus tuntui alkuun pöyristyttävältä, mutta miesvaltaisessa porukassa järjen löytäminen on usein hankalaa. Jokaiseen soppaan tarvitaan aina yksi nainen, joka jäsentelee asiat oikeisiin lokeroihin.

Kuuleeko Kaarle?

Koska alukselta ei löytynyt lakikirjaa, joka olisi selventänyt miten Ruotsissa on tapana kohdella ulkomaalaisia diktaattoreita, minä otin radiopuhelimella yhteyttä merivartiostoon. Yhteyden saaminen kuninkaanlinnaan oli työn takana. Vasta tunnin päästä Kaarle Kustaan ääni särähteli kaiuttimesta.

vaakakuppiKaarle Kustaan mielestä oli hyvä juttu, että Vladimir Putin oli teljetty irlantilaisen turvelaivan siivouskomeroon. Kun minä kerroin, että laiva oli Ruotsin aluevesillä, Kaarle Kustaa meinasi tukehtua banaaniin. Minä kysyin, että miten Ruotsissa yleensä suhtaudutaan valtiotason rikollisiin, jotka pompottelevat omaa kansaansa ja siinä sivussa koko maailmaa.

Kaarle Kustaa totesi, ettei Ruotsissa ole nykyään tapana ottaa kantaa maailmanpolitiikkaan, eikä oikeastaan mihinkään negatiiviseen asiaan. Lintujen syysmuutto ja euroviisut ovat sellaisia asioita, joista Ruotsissa mieluusti puhutaan ja piirrellään kivoja kuvia. Putinista ei saa piirrettyä kivaa kuvaa edes juovuksissa ja jos sitä erehtyy yrittämään, paperi syttyy todennäköisesti itsestään tuleen.

Kaarle Kustaa esitti toivomuksen, että me veisimme Putinin mahdollisimman kauas Ruotsista. Mieluiten niin kauas, ettei mannertenvälisellä ydinohjuksella pystynyt harrastaman minkäänlaisia kostotoimenpiteitä. Kuninkaanlinnaan oli juuri hankittu uudet pöytäliinat, eikä niitä saanut pesulapun mukaan lingota, eikä varsinkaan altistaa ydinsäteilylle.

Verinen isovarvas

Sivusilmällä huomasin kuinka Mirri tallusteli kehräten ovesta sisään. Sillä oli suussa verinen isovarvas, jota se esitteli häntä pystyssä kuin Napoleon konsanaan.

paholainen

Vladimir taitaa olla levon tai linnatuomion tarpeessa.

Kiiruhdin käytävään ja juoksin rappuset ylös komentosillalle. Siivouskomeron ovi oli selällään. Verilammikossa lojui raadeltu kenkä ja kasa narua. Tiiraillessani saaren suuntaan näin Putinin uivan kovaa vauhtia rannalla seisovia turvamiehiä kohti.

Palasin messiin ja kerroin Putinin karanneen. Tieto sai aikaa suuttumusta ja varsinkin Erkki-karhu olisi halunnut lähteä ukon perään. Minä revin Putinin isovarpaan Mirrin suusta ja tiputin sen viskilasiin. Samalla totesin, että paholainen ansaitsee rangaistuksen, mutta sen langettamien ei ole meidän asiamme.

Siinä vaiheessa kun tavalliset ihmiset ottavat oikeuden omiin käsiinsä, ihmisyys on tullut tiensä päähän.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s