LUE SANKOMIEHEN UUSIMMAT:

Putin on meidän komerossa!

ruoho taideteos peikko

Vaikka Bangor Starin ruuma ammotti tyhjyyttään, 60-metrinen turvelaiva puksutti sen verran syvällä, ettei saaren rantaan ollut mitään asiaa. Ankkurin sukellettua mereen, minä jäin kannelle odottamaan, että kapteeni Good ilmestyisi laskemaan pelastusveneen.

laivan ankkuriKapteeni pisti tupakaksi ja alkoi valittaa, ettei alukselta löytynyt ainuttakaan pelastusvenettä. Keväällä varustamon rahatilanne oli ollut suhteellisen heikko, ja Trondheimissa pelastusveneet oli jouduttu ruuan puutteessa vaihtamaan lavalliseen hallan pehmittämiä keräkaaleja.

Onnistuneen kaupanteon ansiosta miehistö oli saanut nauttia kaalikeittoa toista kuukautta. Yksi laihanpuoleinen merimies oli jopa onnistunut kaalikeiton ansiosta kasvattamaan itselleen puolitoista kiloa lihasmassaa.

Muut merimiehet olivat lähinnä keskittyneet piereskelemään. Iltaisin kun miehistö oli kokoontunut messiin tuijottamaan televisiota, tupakointi oli pitänyt räjähdysvaaran takia kieltää.

Tappara on muistaakseni terästä

Pengoimme laivaa kolmatta tuntia yrittäen löytää kumiveneen tai edes uimapatjan, mutta ainoa mikä löytyi oli ilmatäytteinen jääkiekkomaila. Sen kyljessä luki: ”Tappara on terästä, pakkaa se käsimatkatavaroiden sijasta ruumaan.”

hajuvesipullo

Timo Jutilan Eau de makkara.

Viisauden oli raapustanut Tampereen kansalliseläin Timo Jutila, joka muutama vuosi sitten toikkaroi kännipäissään ympäri Hampuria yrittäen löytää lentokentälle. Tamperelaiseen tapaan Jutila tietenkin suunnisti satamaan ja nousi lentokoneeksi luulemansa turvelaivaan. Helsingin sijasta Jutila päätyi Brightoniin, missä hän kuulemma vieläkin notkuu koska ei ole onnistunut saamaan Churchill Squarella sijaitsevasta hajuvesiliikkeestä mustaa makkaraa.

Puin ylleni pelastusliivit ja teippasin neljät liivit ilmastointiteipillä Erkki-karhun selkäkarvoitukseen. Juuri kun olin selittämässä karhulle, että nyt pitäisi hypätä mereen ja lähteä uimaan saaren suuntaan, pramean näköinen purjevene ilmestyi aivan likelle.

Kohta se törmäsi aikamoisella kumauksella Bangor Starin kylkeen. Kapteeni Good suuttui aivan julmetusti koska törmäyksen takia turvelaivasta irtosi elokuvajulisteen kokoinen pala ruostetta.

Tekoparrat ovat muotia

Me oletimme purjehtijoita ruotsalaisiksi. Ongittuamme heidät uppoavasta paatista kävi ilmi, että parrakkaat miehet olivat venäläisiä. Miehet yrittivät esittää olevansa ruotsalaisia, mutta ei pelkkä potatis-sanan toistaminen tee kenestäkään ruotsalaista.

Kapteeni Good tirvaisi suutuksissaan yhtä miestä puhallettavalla jääkiekkomailalla ja samalla miehen tekoparta irtosi. Häväistys sai muut venäläiset kaivamaan pistoolit esille. Se oli virheliike, josta Erkki-karhu rankaisi kovalla tassulla.

Minä toljotin hetken parratonta miestä ja tajusin, että siinä seisoi itse Vladimir Putin. Koska oli päivänselvää, että muut partasuut olivat turvamiehiä, Erkki-karhu viskoi miehet laidan yli ja osoitti tassullaan saareen suuntaan. Miehet yrittävät vielä pitäytyä roolissaan ja huutelivat perunaa, mutta tovin lilluttuaan rupesivat uimaan.

Jäätyään yksin Putinin alaleuka rupesi väpättämään. Hän tuijotti silmät pyöreinä Erkki-karhua, joka on sen kokoinen otus, että selättää tarpeen vaatiessa kaikki venäläiset karhut ja vielä yhdellä kertaa. Minä ajattelin, että kun olimme kerran saaneet vangiksi pohjoisen pallonpuoliskon pahimman diktaattorin, miestä oli syytä hieman kuulustella.

Mökkisaarta valloittamassa

Putin tunnusti etsiskelevänsä mukavaa kesämökkisaarta. Koska kenraalit olivat sitä mieltä, että Ruotsin sai vallattua yhtä helposti kuin moskovalaisen McDonald’sin, Putin oli jatkanut Itämeren tutkiskelua aina Ruotsin aluevesille asti.

Ahvenanmaa talo

Mökkiin vaan mököttämään jos palatsi ei kelpaa.

Putin kertoi löytäneensä kolme varteenotettavaa kesämökkisaarta. Eniten hän piti Ahvenanmaasta, mutta totesi olevansa valmis tyytymään myös Gotlantiin tai Viroon. Viro ei ole saari, mutta insinöörien mukaan Virosta saa tehtyä saaren suhteellisen helposti.

Miehityksen jälkeen virolaisilla ei ole muutakaan tekemistä kuin heilua yötä myöten lapion varressa. Venäjällä on toteutettu yltiöpäisiä hankkeita jo tsaarien ajoista, ja kun maaorjuus on taas käytössä, onnellisuutta mitataan jälleen sydämenlyöntien sijasta kuolleina sieluina.

Minua rupesi suututtamaan tuo Venäjän johtajan ylimielinen elämänasenne. Kapteeni Good ja Erkki-karhu olivat samoilla linjoilla. Pikaisen neuvonpidon jälkeen me köytimme Putinin siistiin nippuun ja lukitsimme siivouskomeroon.

Kaikki olivat sitä mieltä, että Putinin kohtalosta piti äänestää. Mirri jäi häntä heiluen vahtimaan komeron ovelle kun me muut suuntasimme messiin.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s