LUE SANKOMIEHEN UUSIMMAT:

Kissa raateli Venäjän

vanha kartta eurooppa palaa

Matkamme alkoi sotilaallisissa merkeissä. Ensin tapasimme Roomassa Sveitsiläiskaartia komentavan Rumppasen. Sitten rysähdimme yhdysvaltalaisen lentotukialuksen kannelle ja saimme kunnian tavata toisen suomalaisen, amiraali Hardwickin. Heikin räjäytettyä USS Nixonin kylkeen reiän, minusta oli alkanut tuntua, että nyt oli aika vältellä sotaväkeä ja muita suomalaisia.

Korsikalla ei ole muita kuin paimenia ja muukalaislegioonalaisia, joten eiköhän ole itsestään selvää, että molemmista ammattiryhmistä löytyy aivan varmasti suomalaisia. Ja meidän säkällä lampaatkin ovat kotoisin jostain Savon perukoilta.

Olin valmis suuntaamaan Las Palmasin hiekkarannalle lepäilemään ja litkimään jääkylmää maitoa. Vastapäätä istuva vaimo näytti myös riutuneelta. Kukkaismekko oli lähtökiireessä revennyt säären kohdalta ja pattipolvia peittävät harmahtavat karvat aaltoilivat ilmavirrassa. Rupesin automaattisesti muistelemaan, että milloin sitä oli tullut viimeksi harrastettua erotiikkaa.

USS Merihirviö

Kissa lötkötti velttona vaimon sylissä ja nuoli tassuaan. Kun se huomasi, että minä tuijotin, se väänsi silmänsä viirulleen ja vilautti keltaisia hampaitaan. Eleen perusteella päättelin, ettei tällainen lentely kuulunut kissan elämään. Otus saisi vähintään kuulovaurion helikopterin julmetunmoisesta säkätyksestä.

helikopterin lavat saavat aikaan pyörteen

Helikopterilla voi pelotella esimerkiksi vettä.

Heikki istui vaimon vieressä naama ikkunassa kiinni ja yritti nähdä vilauksen uppoavasta USS Nixonista. Hän puristi kaksin käsin Lidlin muovikassia, jossa oli meidän matkakassa.

Muovikassin kyljessä oli reikä ja siitä pursusi seteleitä. Muutama kymppitonni oli tainnut lähteä tuulen mukaan. Toivottavasti jäljellä oli edes miljoona. Minusta tuntui, että tästä reissusta oli tulossa pitkä ja kulmikas.

Mietiskelin, että USS Nixon oli sen verran ihmeellinen paatti, että se muuttuisi varmasti upottuaan sukellusveneeksi tai jonkinmoiseksi merihirviöksi. Tässäkin tapauksessa piti kutinsa vanha viisaus, että toisen epäonni on toisen onni.

Amiraali Hardwick menetti aluksen, mutta Hollywood saisi aiheen tiimoilta aikaan oikein rahakkaan kaitafilmispektaakkelin. Enpä muista, että aiemmin olisi tehty elokuvaa uimarantoja terrorisoivasta vedenalaisesta lentotukialuksesta. Siinä olisi kieltämättä Renny Harlinille aikamoinen haaste. Tiedä sitten, että onko miehellä kiinnostusta haalia lisää Oscareita.

Avioero parantaa ripulin

Lentäjä oli minun kanssani samaa mieltä siitä, ettei Korsikalle kannattanut suunnata. Toisaalta Yhdysvaltojen laivastolta varastetulla  kuljetushelikopterilla lentely on aina riskialtista touhua riippumatta määränpäästä. Nykyään on olemassa kaikenlaisia kiikareita ja tutkia, joilla maan kuin maan ilmavalvonta kykenee paikallistamaan vieraat pulut ja helikopterit.

uupunutta naista esittävä patsas

Barcelonassa ripulin uuvuttamista on tehty myös vaikuttavia patsaita.

Toinen lähes yhtä kinkkinen pulma liittyi siihen faktaan, että lentäjä oli ensimmäistä kertaa helikopterin ohjaimissa. Laskeutuminen taisi olla kuitenkin ongelmistamme pienin. Maapallolla vallitsee painovoima, joka pitää huolen siitä, että se mikä nousee ylös tulee lopulta myös alas.

Tankeissa riitti petrolia noin tuhannen kilometrin lentoon. Kartan tutkimisen jälkeen ehdotin määränpääksi Espanjaa. Vaimo torppasi ehdotuksen saman tien. Hänen siskonsa kävi 1980-luvulla Barcelonassa ja sai aivan julmetun ripulin, josta paranemiseen kului  toistakymmentä vuotta ja kolme aviomiestä.

Heikki ehdotti jokaisen länsimaisen turistin unelmakohdetta Libyaa. Lentäjän mielestä oli turha yrittää matkata niin kauas koska perillä meitä olisi vastassa korkeintaan ärhäkkä ilmatorjuntakonekivääri.

Asetteli kartan vaimon syliin ja annoin Mirrin tehdä valinnan. Kissa raateli Venäjän silpuksi ja laski sitten rauhallisesti tassunsa Tunisian päälle. Näytin Mirrille peukkua ja ilmoitin lentäjälle uuden määränpään.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s