LUE SANKOMIEHEN UUSIMMAT:

Vanha ruosteinen Nixon

lentotukialus lentokone

Onneksi Rooma rakennettiin Italiaan ja Italia upotettiin Välimereen. Välimeri on nimittäin sen kokoluokan lammikko, että siellä sopii puljata vähän isommillakin laivoilla. Veikkaanpa, että jos olisimme suunnanneet Helsingistä itään ja Laatokan yläpuolella olisi ilmennyt moottorivika, tuskinpa yhdysvaltalainen lentotukialus olisi rientänyt apuumme. Tai ehkä nyt on liioittelua puhua rientämisestä. Ruosteinen USS Nixon vain sattui lillumaan siinä kohtaa Välimerta missä meidän Learjet lopetti vaappumisen.

Jenkit ovat nykyään ärsyttävän epäkohteliaita. Sen sijaan, että radiopuhelimen välityksellä olisi tarjottu apua, hävittäjälentue ilmestyi uhkailemaan ampumisetäisyydelle. Heikki näytti lentokoneille keskisormea, mutta yllättäen se ei aiheuttanut massapakoa.

Meidän lentäjä kailotti radiopuhelimeen, että Learjet rysähtää kohtapuolin lentotukialuksen kannelle. Hän jatkoi, että jos kyseinen järjestely ei kelpaa, ampukaa alas. Hävittäjälentäjät alkoivat jo hipelöidä liipaisimia, mutta lentotukialukselta tuli tiukkasävyinen määräys olla ampumatta.

Epätavallinen luomiskertomus

Eihän siinä auttanut kuin ruveta kiireesti kasaaman vuodesohvaa. Samassa huomasin vaimon menneen vuorostaan vessaan. Heikki naukkaili huolettomana viskiä ja sojotteli keskisormellaan kohti ikkunasta möllöttävää aurinkoa aivan kuin tämä sotku olisi ollut osa luomiskertomusta.

lentokone matkustamo onnettomuus

Tällaisen pyörityksen jälkeen ihminen tuntee itsensä onnekkaaksi.

Juuri kun olin nostanut kissan syliini alkoi kuulua hurjaa huminaa, ruminaa, ujellusta ja rytinää. Laskuteline kolahti, runko pamahti ja sekuntia myöhemmin rysähti niin julmetun kovaa, että kissa lensi minun sylistäni päin seinälle ripustettua Jari Sarasvuon alastonkuvaa.

Heikki horjahteli seinästä seinään ja vielä katon kautta lattialle ja uudestaan pöydän alta seinän kautta naama edellä kattoon. Tuo taisi olla aika sekavan kuuloinen toimintapläjäys, mutta sitä se oli ja ihan käytännössä.

Kohta vessan ovi avautui ja vaimo hoiperteli kukkaismekko läpimärkänä minun luokseni kysymään, että mitä täällä touhuttiin kun aikuinen nainen ei saanut pestä rauhassa kainaloitaan.

Kuului alkuräjähdystä muistuttava pamaus, ja lentokoneen ovi muuttui käytännössä atomeiksi. Lauma mustapukuisia sotilaita rynni koneeseen ja alkoi uhkailla pyssyillä. Vaimo poltti saman tien päreensä. Niin siinä aina käy kun tulee yllätysvieraita eikä meillä ole mitään tarjottavaa.

Lääkäri ilmestyi tutkimaan oliko kukaan loukkaantunut. Heikin raajoista löytyi muutamia kissan aiheuttamia ruhjeita. Myös vaimo valitti loukkaantuneensa, mutta siinä oli kyse lähinnä mielipahasta.

Kissalta lainattu elämä

Lääkärintarkastuksen jälkeen meidät autettiin ulos koneesta. Vasta lentotukialuksen kannella tajusin kuinka hirvittävän laskeutumisen olimme suorittaneet. Veikkaan, että kissa oli lahjoittanut meille jokaiselle yhden yhdeksästä elämästään.

Lentotukialus kansi hävittäjälentokone auto

Komea menopeli ja komea ajorata.

Learjetin molemmat siivet olivat poissa. Runko oli lommoilla ja vääntynyt yhtä pahasti kuin EU-direktiivin vastainen kurkku. Toinen siipi oli ilmeisesti lentänyt mereen, toinen oli halkaissut suihkuhävittäjien väliin parkkeeratun punaisen antiikki-Ferrarin.

Harmi, että siipi oli tuhonnut kalliin auton. Vähän minua ihmetytti, että mitä Ferrari yleensäkään teki lentotukialuksen kannella.  Hetken päästä toisaalta rupesi kuulumaan moottorin ärjyntää.

Minun piti siristää silmiäni kunnes näin kovaa vauhtia lähestyvän Rolls Roycen. Massiivinen loistoauto sädehti aamuauringossa kuin jonkinmoinen kangastus ja minusta alkoi tuntua, että olimmekohan me sittenkin kuolleet ja heränneet jossakin toisessa ulottuvuudessa.

Sellainen vaihtoehto tuntui jännittävältä, vaikkakin hyvin epätodennäköiseltä. Muistin lukeneeni eräästä miehestä, joka oli oikeasti matkustanut ulottuvuuksien välillä. Miehen kertomuksen mukaan maailma on täysin erilainen riippuen siitä mihin ulottuvuuteen sattuu päätymään. Yhdessä ulottuvuudessa mies itse oli roskakuski, toisessa liikemies. Ainoastaan suomalaiset kansanedustajat ovat valehtelijoita kaikissa ulottuvuuksissa.

Arvostakaa suomalaisia

Havahduin ulottuvuusmietteistä kun Rolls Roycen sähkötoiminen ovi avautui höyhenenkevyesti ja paraatipukuun sonnustautunut amiraali kömpi autosta. ”Kuka teistä kusipäistä tuhosi minun autoni?”

Katsahdin vaimoa, vaimo katsahti kissaa, kissa mulkaisi Heikkiä ja Heikki lentäjää. Lentäjä puolestaan nyökkäsi päätään minua kohti, joten pakkohan siinä oli jotakin sanoa:

amiraali huutaa piirrosOvatko suomalaiset jo ehtineet vallata Yhdysvaltojen laivaston?”

”Valtaamisesta en tiedä, mutta on tämä on minun paattini”, amiraali vastasi ja kiiruhti tutkimaan Ferraria.

Rummpanen on kova mies kun on saanut Vatikaania puolustavan Sveitsiläiskaartin komentoonsa. Yhtä kova heppu on amiraali Hardwick, jonka vastuulle Yhdysvaltojen laivasto on antanut USS Nixonin.

Hardwick ei ole sentään meidän kylän miehiä, mutta suomalainen kuitenkin. Mies on ilmeisesti sukua sille Reinikaisen luoneelle britille, joka on tehnyt suomalaisen huumorin hyväksi yhtä paljon hyvää kuin Jope Ruonansuu on tehnyt pahaa.

Me suomalaiset olemme pieni ja aliarvostettu kansa, mutta perkele jos meitä ei olisi, tiedä missä luolassa ihmiskunta vielä lymyilisi. Kyllä näin on!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s