LUE SANKOMIEHEN UUSIMMAT:

Maata näkyvissä

Saari meressä

Lentokoneen noustua ilmaan minun teki kovasti mieli ihailla maisemia, mutta rahahuolet vaikeuttivat rentoutumista. Vaimo oli nimittäin polttanut kauppareissulla matkakassaan järkyttävän loven.

Kuittikasan perusteella laskeskelin, että vaimo oli tuhlannut ainakin puolitoista tuhatta euroa. Kun lentäjä oli vielä tankannut koneeseen löpöä viiden tonnin edestä ja käynyt syömässä kahdeksan euron ciapatta-leivän, aloin päivitellä, että miten pitkälle 1,4 miljoonalla eurolla loppupelissä pääsee.

Onneksi Heikki oli mukana. Suunnittelin, että jos rahat loppuisivat Las Palmasissa, komentaisin Heikin keräämään pulloja. Sillä tavalla päivittäiset ruokarahat saisi kasaan ja varmasti myös muutaman litran lentopetrolia.

kaksi vaatteisiin puettua kissaa

Missä kengät ovat ja kuka vei hanskat?

Eniten minua hämmensi Mirrin kohtalo. Kissa loikoili uutukaisen kantokopan päällä. Se kehräsi tyytyväisenä ja yritti etutassullaan huitoa korvien väliin kuminauhalla kiinnitettyä hellehattua.

On se vaan niin julmaa kun ihmiset tuunaavat eläimistä itsensä näköisiä. En väitä, että kukkaismekkoon puettu kissa on ruma, mutta on se jotenkin mautonta.

Ja mitä kylän muut kissat mahtavat maukua kun Mirri pöllähtää kotiin. Viimeistään siinä vaiheessa kun vaimo erehtyy pukemaan Mirrille Gianni Versacen-minihameen, otus saa ihan varmasti selkäänsä.

Unta ilmassa

Järkevä seurue olisi yöpynyt Roomassa. Me emme ole järkeviä. Onneksi Jari Sarasvuon Learjet on hyvin varusteltu. Jämäkkä nahkasohva taittui kivutta kolmen ihmiskohtalon vuoteeksi.

Talousasioiden pohtiminen on äärimmäisen väsyttävää puuhaa. Köllähdin ensimmäisenä peiton alle ja pistin silmät kiinni. Vaimo änkesi kylkeen kiehnäämään ja siitähän minä meinasin polttaa sulakkeet. Uidessa ja lentäessä pitää olla sen verran tolkuissaan, että säilytetään suuntavaisto ja turvaväli.

Heikki yritti vallata oman osuutensa vuoteesta, mutta Mirri hyppäsi kantokopan päältä tyynylle ja rupesi sähisemään sen verran vakuuttavasti, että Heikki katsoi parhaimmaksi nukkua lepotuolissa. Lentäjä kävi toivottamassa meille hyvät yöt ja sammutti matkustamon valot.

kaksi lokkia ja sohva taivaalla

Kyllä on pullea harakka!

Ennen nukahtamistani pohdiskelin pitkään, että kyllä on ihmiskunta onnistunut tekemään loistavia keksintöjä. Parisataa vuotta sitten kukaan ei osannut kuvitella, että 2000-luvulla ihminen keksii keinon raahata vuodesohvan kymmenen kilometrin korkeuteen ja lennättää sitä viisitoistakertaisella hevosen nopeudella maasta toiseen.

Mietin vain, että sinä päivänä kun avaruusoliot viimein tulevat kylään, meillä on aikamoinen selittäminen, että mikä tässä kaikessa on kantavana ajatuksena. Toisaalta kai niiden avaruusolioidenkin pitää nukkua. Tiedä sitten, että ovatko ne keksineet vuodesohvasta jonkinmoisen parannellun version, joka kestää valonnopeutta, eikä hajoa heti kun lähin aurinkokunta räjähtää kappaleiksi.

MAYDAY! MAYDAY!

Pari kertaa heräsin vaimon kuorsaukseen ja kerran siihen kun Mirri mourusi unissaan oikein kunnolla. Heikki viskasi kissaa tyynyllä. Siitähän kissa suuttui ja läväytti Heikkiä tyynyllä niin kovaa, että mies tippui lepotuolilta ja löi päänsä tarjoiluvaunuun.

kaislikko

Olavi Virran pakoreitti.

Rupesin vajoamaan unimaailmaan, missä tarkoitukseni oli lähteä vesihiihtämään Robert de Niron ja Olavi Virran kanssa. Tuskin sain vesisukset jalkaani kun rannalta rupesi kuulumaan huutoa: MAYDAY! MAYDAY!

Olavi Virta tajusi, että kyseessä oli jonkun toisen uni. Hän heilautti kättään hyvästiksi ja katosi rantapusikkoon. Kohtapuolin helikopteri nouti Robert de Niron ja minä jäin laiturille  yksin möllöttämään. Eipä siinä tarvinnut kauaa potea yksinäisyyttä. Vaimo alkoi nimittäin ravistella minua hereille.

Lentokone tärisi ja vaappui. Baarikaapista lenteli viinapulloja pitkin lattiaa ja pöydällä lojuvasta muovikassista pölisi seteleitä kaikkialle. Kone oli mitä ilmeisimmin putoamassa alapuolellamme siintävään mereen.

Sen olen elämältä oppinut, että vastoinkäymisten keskellä pitää pysytellä rauhallisena. Päätin suunnata ohjaamoon jakelemaan neuvoja, mutta ensin piti päästä vessaan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s