LUE SANKOMIEHEN UUSIMMAT:

Äänestän Vesa-Matti Loiria

katu tulvii

Olisi nukuttanut, mutta vaimo potki ylös ja käski mennä keittämään halkovajassa majaileville Buddha-munkeille riisipuuroa. Seitsemän munkkia syö viikon mittaan aika lailla puuroa. Varsinkin kun he syövät sitä viisi kertaa päivässä ja tykkäävät vielä santsata. Yhtenä päivänä yritin tarjota saksalaista hernekeittoa, mutta munkit luulivat, että olin oksentanut kattilaan. Eihän siinä auttanut kuin kaataa hernekeitto kissankuppiin.

Meidän Mirri tykkää hernekeiton lisäksi joulutortuista. Yhtenä juhannuksena vaimon veli oli meillä kylässä ja halusi välttämättä antaa Mirrille joulutortun. Unohdin sanoa, että kissa haluaa joulutorttunsa nimenomaan kokonaisina. Vaimon veli sulatti pakastimesta yhden ja ehti repäistä siitä palasen kun kissa suuttui ja kävi kimppuun.

Tapauksesta on jo muutama vuosi, mutta vaimon veli kävelee edelleen kainalosauvoilla. Kirurgit olivat ihmeissään, että miten kissa pystyi pureskelemaan aikuiselta mieheltä molemmat isovarpaat. Minä pikemminkin ihmettelin, että miten Mirri onnistui avaamaan uhrin kengännauhat ilman pienintäkään väkivaltaa ja asettelemaan vielä sukatkin siististi eteisen rahille.

Meidän Mirri on muutenkin taitava kissa. Se osaa tiirikoida ulko-oven lukon pelkällä kynnellä ja välillä kun se ei ole tyytyväinen television kissanruokamainokseen, se soittaa asiakaspalveluun ja maukuu ne pystyyn. Ihan täysjärkinen se ei ole, mutta kuka tässä hullussa maailmassa enää tietää mitä täysjärkisyys tarkoittaa.

Kun olin viemässä puurokattilaa halkovajaan vaimo rupesi karjumaan ikkunasta, että pitäisi lähteä äänestämään. Eihän siinä auttanut kuin kiiruhtaa vaihtamaan pyjama teryleenipukuun.

Minulla on mahdottoman hyvä teryleenipuku. Ostin sen Roomasta vuonna 1984 kun olin viemässä Vatikaaniin Paavin tilaamaa kultaista sankoa. Täytyy kyllä tässä yhteydessä todeta, että sitten kun jäätiköt sulavat ja maailma rupeaa tulvimaan yli laitojensa, Vatikaanista löytyy kultaisia sankoja jokaiselle suomalaiselle. Mihin vettä kannattaa lapata onkin jo toinen juttu. Minä täyttäisin ensin kaivot ja sitten naapurin kellarin.

Viime presidentinvaaleissa äänestin Vesa-Matti Loiria. Loiri laulaa tunteella ja vaikuttaa oikein mukavalta mieheltä. Loirista olisi tullut oikein hyvä presidentti. Ei Sauli Niinistössä ole mitään vikaa, mutta voisi hän sentään ostaa uuden teryleenipuvun kun on välillä televisiossa kovin nuhraantuneen näköinen. Voihan se tietysti johtua siitä, ettei minun digivirittimellä varustettu mustavalkotelevisioni kykene näyttämään kaikkia harmaasävyjä.

Mutta minkä sille voi kun ihminen pitää harmaan kaikista sävyistä. Harmaa maailma on muutenkin mukava. Se muistuttaa tuoretta lakritsia ja kypsän ihmisen hiuksia.

Pyöräillessämme kyläkoulun suuntaan vaimo muistutti, että minun pitäisi äänestää meidän kylän Kallea. Nyökytin kuuliaisena päätäni, mutta sydämessäni vannoin äänestäväni taas Loiria. Kallella on dementia ja hän sopisi hyvin eduskuntaan. Minä vain pahoin pelkään, että ne muut dementikot tekisivät hänestä ulkoministerin.

Äänestän varmasti Loiria myös sitten kun EU:lle valitaan oma kuningas. Ulkomailta tulee varmasti kovanluokan vastuksia, mutta tuskin edes Silvio Berlusconi pystyy antamaan meidän Loirille kunnon vastusta. Aina kun ajattelen Loiria, muistan Speden ja Härski Hartikaisen. Sitten minua rupeaa itkettämään ja jos satun olemaan sillä hetkellä pyörän päällä, ajan yleensä ojaan.

Ojanpohjalle päädyin tälläkin kertaa. Onneksi vaimo oli mukana auttamassa pystyyn. Polkupyörän etuvanne meni soikeaksi, eikä sillä voinut enää ajaa. Vaimo lähti pyöräilemään omineen, ja minä suuntasin pellon poikki kohti äänestyspaikkaa.

Tarpoessani nilkkoja myöten savipellossa tuumin, että elämä on loppupelissä ihan mukava retki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s