LUE SANKOMIEHEN UUSIMMAT:

Andy McCoy ja päätön ratsastaja

kärähtänyt hehkulamppu

Kunnanjohtaja kävi eilen Helsingissä. Miehellä on nykyään kova hinku saada meidän kylälle Guggenheim-museo. Kyllä minä sen innon jotenkin ymmärrän. Vanha kyläkoulu on ollut tyhjillään viitisen vuotta, eikä rakennuksessa kokoontuva alkoholisoituneiden toimistotyöntekijöiden yhdistys maksa vuokraa. Pikkaisen tässä kuitenkin mietityttää, että minne majoitamme ne kaikki museota ihmettelemään saapuvat turistit.

Viljakaisen Pertulla on kaupungintalon takana tyhjä navetta, ja löytyyhän täältä tusinatolkulla kotoisia ullakoita. Unescon suojelemasta tuulimyllystä saa kebab-lihapiirakoita, ja jos pääkadun varteen istuttaa palmupuita, silloin luulisi eksoottisemmankin väen viihtyvän. Torin varteen tarvittaisiin koukuttimeksi vielä jonkin sortin pilvenpiirtäjä.

Ihmiset tykkäävät kiivetä korkealle, se juontaa varmasti siltä ajalta kun me olimme vielä apinoita. Täytyy muistaessa istuttaa perunamaan kylkeen muutama banaanipuu. Pitäähän turisteilla olla naposteltavaa aamukahvin kanssa.

Kunnanjohtaja toi Helsingistä ihmeellisen 3D-tulostimen. Mies esitteli sitä koko aamun kunnantalon aulassa. Vehkeellä voi tulostaa sellaisia moniulotteisia asioita kuten hammastikkuja tai lautasia.

Härnäsin tovin kunnanjohtajaa, ja sain miehen kokeilemaan, että suostuisiko vehje tulostamaan oikean ihmisen. Ongelmaksi muodostui, että mikä ihminen pitäisi tulostaa. Koska vehje oli ostettu kunnan luottokortilla, kunnanjohtaja sai tietenkin päättää.

Pitkän pohdinnan jälkeen kone rupesi tulostamaan Viivi Pumpasta. Alku näytti lupaavalta, mutta sitten tapahtui jotain hämmentävää. Kun printteri viimein piippasi tulostuksen päättyneeksi, aulassa seisoi Viivi Pumpasen sijasta Frederik, Andy McCoy ja ruskea miniporsas.

Ohjekirja selvitti mysteeriä huomattavasti. Vihkosen mukaan miniporsas tulostui aina silloin kun joku erehtyi painamaan demo-nappia. Frederik puolestaan tulostui silloin kun vehje havaitsi, että lähellä oli kuuroja eläkeläisiä, jotka tarvitsivat kylvettäjää. Syy Andy McCoyn ilmestymiseen olikin jo huomattavasti hankalampi selvittää. Sitä tietoa varten kunnanjohtajan piti soittaa Kiinaan laitteen valmistajalle.

Kiinasta kerrottiin, että kun tulostin havaitsi maailmanlopun lähestyvän, se printtasi Andy McCoyn ja kaksi päätöntä ratsastajaa. Siihen kunnanjohtaja totesi, että tulostin oli varmasti rikki, sillä Iltalehdessä ei ollut mainittu maailmanlopusta, eikä tulostin ollut suoltanut ainuttakaan päätöntä ratsastajaa.

Valmistaja kehotti painamaan laitteen kyljessä olevaa reset-nappia. Niin tehtiin ja vartin päästä Matti Nykänen ja Tauski seisoivat ilmielävinä kunnantalon aulassa.

Miniporsaalle löytyi nopeasti rapsuttajia, samoin Frederikille. Tauskin vei kotiinsa kylän suurimman kanalan omistava leski. Veikkaanpa, että Tauski on suunnattoman onnellinen saadessaan olla lauman ainoa kukko. Andy McCoy piti lukita iltapäivällä kunnantalon kellariin heti sen jälkeen kun hän oli syönyt talonmiehen lippahatun ja hörppinyt viisi kannua Lasolia. Matti Nykänen puolestaan lähti kirpputorille etsimään itselleen karaokelaitteita.

Enpä tiedä miten nuo 3D-tulosteet vaikuttavat pitemmän päälle kylän imagoon. Todennäköisesti suunta on alaspäin, eikä kunnanjohtajan tarvitse jatkossa enää haaveilla museosta. Matti Nykäsessä, Frederikissä ja Tauskissa on ihan tarpeeksi Guggenheimia yhdelle kylälle, ja Andy McCoysta riittää jaettava naapurikylään asti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s