LUE SANKOMIEHEN UUSIMMAT:

Maailman rikkain ikkunakauppias

valoa siilon huipulla

Netissä väitetään, että blogissa pitää olla linkkejä toisten blokkaajien sivuille. Minulle jäi aavistuksen hämärän peittoon, että onko sillä suuremmin väliä minkä lajin linkkejä sitä sivuilleen tunkee.

Järkevänä ihmisenä kysyin neuvoa veneen alla asuvalta Heikiltä, joka antoikin loistavia neuvoja. Koko aamupäivän minulla oli blogin arkistosivulla kaksi linkkiä. Toinen johti nakkilalaisen avioerojuristin blogiin, toinen puolestaan siilinjärveläisen keinosiementäjän kotisivuille.

Olisi ehkä pitänyt sittenkin valita jokin muotiblogi, tai ihan tavallinen katsastuskonttorin nettisivu. Sen nakkilalaisen avioerojuristin suunnalta alkoi tulvia suunnaton määrä eroottisluonteista sähköpostia, joka oli ilmeisesti lähtöisin kyseisen herrasmiehen naispuolisilta asiakkailta. En tiedä onko Nakkilassa puutetta miehistä vai mikä mättää, mutta kova hinku naisilla tuntuu olevan sieltä pois.

Siilinjärvellä tunnelmat olivat aika lailla samantyyppiset, sillä erotuksella, että keinosiementäjä pyysi ostamaan halpahallista kumihanskoja. Niitä pitäisi lähettää kuulemma viipymättä ainakin kolme laatikollista. Siilinjärvellä ei ole omaa halpahallia, saatikka viemäriverkostoa. Posti jaetaan sinne kesäisin kerran kuukaudessa ja talvisin ei ollenkaan.

Säilyttääkseni sielunrauhani poistin molemmat linkit. Tilalle laitoin puhelinluetteloita ja eroottisia runoja julkaisevan kustantamon linkin. Muotiblogeja en kehtaa tänne laitella, koska en ymmärrä muotia eikä muotia minua.

Brunein mukava sulttaani

Työstäessäni iltasella Valkoisen talon sankoa mieleen muistui vuosi 1991. Silloin sain kutsun Brunein sulttaanin luo. Miehen järkyttävän kokoinen sankokokoelma oli tippunut lattialle, kun hylly oli revennyt liitoksistaan. Sangot olivat lommoilla ja tarvitsivat oikomista.

Ihmettelin hyllyä ja tuumin, että se näytti aivan suomalaiselta lastulevyhökötykseltä. Siihen sulttaani tokaisi, että kyllä vain. 1990-luvun alussa Bruneissa ei ollut vielä yhtään Sotkan myymälää. Sen takia sulttaani joutui tilaamaan huonekalunsa Singaporesta, minne oli vuonna 1966 avattu Kaakkois-Aasian ensimmäinen Sotka, joka tunnettiin myös lastulevyhelvettinä.

Minun oli pakko ihmetellä ääneen miksi maailman rikkain mies oli tykästynyt lastulevyyn? Vastaus oli yhtä suuren ihmetyksen arvoinen. Sulttaani ja Bill Gates kisailivat kuulemma siitä kumpi oli maailman rikkain. Sulttaanin mukaan ainoa keino pysyä kisassa mukana oli elää vaatimattomasti. Vielä 1980-luvulla öljynporaaminen oli maailman tuottoisinta hommaa, mutta sitten autotallissaan ikkunoita nikkaroiva Bill pisti maailman sekaisin.

Totesin, että mitä sitä sulttaanitason mies lastulevypaskaa ostamaan. Kehotin häntä muuttamaan tuhannen huoneen palatsista pieneen yksiöön. Siinä jos missä säästyisi rahaa, ja lauantaisin sulttaani voisi juhlia ostamalla sinappia ja kasvispihvejä. Siihen sulttaani totesi, että kun oli erehtynyt ottamaan tuhat vaimoa, yksiöön muuttaminen oli hankalaa.

Muistin Kajaanissa asuvan serkkuni Tahvanaisen ompelevan työkseen telttoja. Pirautin miehelle ja tilasin tuhat puolijoukkuetelttaa. Sulttaani pystytti vaimojensa avustuksella viidakon laitaan telttakylän, ja rahaa rupesi säästymään välittömästi säkkitolkulla. Muutamaa vuotta myöhemmin kun olin matkalla Borneoon, pysähdyin Bruneissa käydäkseni sulttaanin luona teellä.

Yllätys oli melkoinen kun en päässyt ulos lentokenttäterminaalista. Raahatessaan minua Borneon koneeseen sotilas kuiskasi, että se perkeleen ikkunakauppias oli edelleen maailman rikkain. Kaiken lisäksi se hippi oli ostanut sulttaanin entisen palatsin ja muuttanut sen diskoksi.

1 Comment on Maailman rikkain ikkunakauppias

  1. Aivan mahtavaa tekstiä!!! Hupaisaa luettavaa! Minusta tuli kertaheitolla sinun suuri fanisi. Osaisinpa itsekin kirjoittaa noin suurella sydämellä. t.nanna-matilda

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s