LUE SANKOMIEHEN UUSIMMAT:

Lokkeja syövä norppa

ihmiset katsovat kuuta

Luojalle kiitos, ettei minun tarvitse enää viettää öitäni halkovajassa. Älkää kuitenkaan luulko, että vaimoni olisi kokenut henkisen ihmeparantumisen. Ei sentään. Vaimo komentaisi minut varmasti oikein mielellään yöksi halkovajaan, mutta kaikessa neroudessani majoitin sinne seitsemän kylän torilla haahuillutta Buddha-munkkia.

Munkit ovat kaikin puolin mukavia heppuja, kohteliaita ja mahdottoman hiljaisia. Talon kuistille kantautuu vain tasaista mutinaa, aivan kuin joku miettisi oikein kunnolla tai olisi joutunut kärpäsparven keskelle.

Rannassa veneen alla asuva Heikki on myös eräänlainen mutisija. Heikki tuppaa mutisemaan sillä lailla suomalaisittain. Mutinallaan hän keskittyy lähinnä kadehtimaan muiden tekemisiä. Mutta eihän sellaisessa ole mitään pahaa tai kadehdittavaa. Se on meidän suomalaisten hyväksi havaittu luonteenpiirre, ja jos se ei vieraille kelpaa, ovi sijaitsee yleensä rakennuksen ulkoseinässä.

Heikin tapauksessa tilanne on helpompi, koska veneen alla asuessa ei tarvitse murehtia ovista, eikä kyllä yleensä vieraistakaan. Ei siellä rannassa minun lisäkseni muita käy, pari lokkia tulee ajoittain norkoilemaan makupalojen toivossa, mutta nekin katoavat aika nopeasti kun läheisessä kivenkolossa majaileva saimaannorppa lyllertää paikalle ja syö ne lokit.

Amerikkalainen lentäjä, jonka taisteluhelikopteri tippui Lidlin pihaan sai aamulla kyydin Helsinkiin. Mies sanoi menevänsä pimputtaman suurlähetystön ovikelloa. En usko, että kukaan avaa ovea. Myöhemmin voivat sen tehdä, mutta vasta parin vuoden päästä kun Hollywood on tehnyt aiheesta elokuvan. Siinä olisi Renny Harlinille sopiva aihe. En nyt saa päähäni montako Oscar-palkintoa Harlin on uransa aikana voittanut. Kyllä siitä helikopteriepisodista saisi varmasti aikaan vähintäänkin Drivenin veroisen spektaakkelin.

Pitäisi lähteä käymään lossivahdin luona, mutta taidan jättää reissun aamulle. Lossivahti on meidän kylällä ylin poliisiviranomainen, ja entisessä lossikopissa on nyt liikaa väkeä. Halkovajaan majoittuneet munkit löysivät vajan hyllyltä maalipurkin ja luulivat purkissa lojuneita vanhoja nappiparistoja rahoiksi. Niin luuli myös kyläkaupan ikääntynyt omistaja.

Nyt munkit ovat lossikopissa siihen asti kunnes minä käyn puhumassa heidät vapaaksi. Vaimolle en kerro mitään niin saan nukkua yöni halkovajan sijasta omassa sängyssä.

Kello on kohta kahdeksan ja pitäisi suunnata nukkumaan. Toisaalta kai sitä myös vanhalla iällä pitäisi kyetä venymään. En ole edes aloitellut nikkaroimaan sitä Valkoisen talon tilaamaa sankoa. Dukedonin-pantterinleipäpuuta minulla ei ole, koska venäläiset turistit veivät puutavarat Lidlin pihasta. Voisinhan minä toisaalta käyttää ihan perinteistä tammea.

En jaksanut eilen katsoa sitä Osama bin Ladenista kertovaa dokumenttia. Yritin tallentaa ohjelman videokasetille, mutta yritykseksi se jäi. Näin vähän ohjelman alkua, sitä kohtaa missä kerrottiin kun Osama bin Laden asui nuorena miehenä Turussa. Partasuu oli viihtynyt siellä oikein hyvin 1980-luvun alkuun asti, mutta sitten Holkerin hallitus oli tiukentanut lainsäädäntöä, ja Osama bin Laden oli katsonut parhaimmaksi muuttaa Afganistaniin.

Enpä tiedä, olisiko Osama bin Laden jäänyt Turkuun ja ruvennut kenkäkauppiaaksi ilman niitä Holkerin hallituksen junailemia lakimuutoksia. Aina voi jossitella, mutta tuskinpa kukaan voi kiistää, etteikö lakimuutos ollut oikea. Nykypäivänä tuntuisi kovinkin epäinhimilliseltä, että turkulaisia saisi edelleen lähettää laillisesti Nasan miehittämättömille kuulennoille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s