LUE SANKOMIEHEN UUSIMMAT:

Täydellinen vaalimainos

piikkilankaa

Pääministeri Stubb on kuulemma harmistunut, ettei yksikään eurooppalaisista mahtivaltioista pidä Suomea Yhdysvaltojen veroisena supervaltana. Ainoastaan Mallorcan ja Teneriffan rantabaareissa suomalaisista käytetään etuliitettä super, mutta silloinkin vain tietyissä yhteyksissä kuten superjuoppo, superkähmijä, superpaskiainen ja soittakaa poliisille.

Vuosikymmeniä jatkuneista poliittisista ponnisteluista huolimatta suomalaisturistien öykkäröinti ei ole kertaakaan pysäyttänyt maailman metropoleja samaan tapaan kuin Yhdysvaltojen organisoima Kuuban saarto. Korkeintaan suomalaiset pääsevät kansainvälisiin uutisotsikoihin ja silloinkin vain seuraavanlaisissa yhteyksissä:

”Myyd.Leijona-merk.ran.kello tai vaihd.lentolip.

Hinta. 500 eur. mut.tinkii saa.

Soit.mul.polis.laitos.

Muchas sulle gracias.

Terveisin: T.Hakkarainen

PS Miksei Timo vastaa puhelimeen?”

Hesaria selaillessa satuin tutkimaan takaosan rivi-ilmoituksia. Sieltä silmään osui tuo T. Hakkaraisen vaalimainos. Täytyy kyllä kehua, että siinä on sisältö kohdillaan. Mitä sitä turhaan valehtelemaan, että poistaa työttömyyden ja uudistaa terveydenhuollon.

Ehdokkaan pitää olla rehellinen, ja minusta T. Hakkarainen on päässyt tuolla vaalimainoksellaan yhteiskunnallisen vaikuttamisen ytimeen. Lisäksi tänään Hesarissa oli juttua siitä, että mikrorahoitus on kuuma trendi ehdokkaiden keskuudessa. T. Hakkarainen on silläkin osa-alueella iskenyt kultasuoneen. Mitä sitä lahjusrahaa keräämään? Ylimääräiset roinat myyntiin ja rahoilla eduskuntaan.

Olen huomannut, että monella ehdokkaalla tuppaa vaalityö jäämään paikallistasolle. Minun mielestäni kaikki ehdokkaat saisivat ottaa oppia edellisen vaalimainoksen suunnittelijalta. Eikös juuri Espanjassa asu merkittävä osa Suomen raharikkaista ja varsinkin se osa eläkeläisväestöstä, joita ei ole vielä määrätty holhoukseen. Juuri näiden äänestäjien kosiskelu on ehdottoman tärkeää.

Täytyy vain toivoa, että T. Hakkarainen saa rannekellonsa kaupaksi, tai sitten tuo salaperäinen Timo suostuu vastaamaan hänen puheluihinsa.

Meidän kylällä riittää vaalimainoksia. Niitä on ojissa, puissa ja huoltoaseman vessakopissa. Harmi vain, että kaikki ehdokkaat ovat sellaisia, joiden ei soisi osallistuvan minkäänlaiseen yhteiskunnalliseen toimintaan.

On siellä kyllä ehdokkaana yksi Kalle, jonka kanssa kävin koulua. Kallea taidan äänestää, vaikka sillä on pahemman luokan dementia. Toisaalta ei kai se dementia eduskunnassa nuokkumista haittaa. Onhan Jörn Donnerilla sitten ainakin yksi kaveri, jonka kanssa puhua eroottisesta vallankumouksesta.

Mitä tulee siihen Lidlin pihalla käytyyn taisteluhelikopteri-episodiin, siitä kerron heti kun lossivahti päästää minut lähtemään. Meidän kylällä ylin poliisiviranomainen on lossivahti. Syy tähän on se, ettei kylältä löydy poliisilaitosta, ja viime kesänä norjalaiset varastivat seutukunnan ainoan lossin.

Että seesteistä päivää myös sinne!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s