LUE SANKOMIEHEN UUSIMMAT:

Metsästys on jännää puuhaa

taisteluhelikopteri tulimeri

Taisteluhelikopterista sen verran, että sillä aikaa kun minä napostelin Lidlissä kananugetteja, lauma venäläisiä turisteja vei helikopterin jäännökset. Olisivat ne varmasti vieneet myös kunnanjohtajan autonromun jos bussissa olisi ollut tilaa. Ei ollut tilaa koska siellä oli jo minun puutavarani, helikopterilentäjän reppu ja kuusisataa kiloa Oltermannia.

Sen Oltermannin takia jouduin vielä lossivahdin järjestämään kuulusteluun. Mies epäili, että olin ruvennut kauppaamaan pimeää juustoa.

CIA:n porukka ja ne muut tiedustelijat lähtivät huristelemaan vapaapalokunnan minibussilla kohti itärajaa. Helikopterilentäjä puolestaan näytti jokseenkin hämmentyneeltä tajuttuaan jääneensä yksin keskelle suomalaista tuppukylää.

Venäläiset veivät myös helikopterilentäjän passin ja lompakon. Meidän kylä on onneksi harvinaisen vieraanvarainen länsimaisia turisteja kohtaan. Ei meillä ole koskaan käynyt yhtään länsimaista turistia, mutta kerta se on ensimmäinen. Kunnanjohtaja ilostui tajuttuaan, että voisi vihdoinkin hyvällä omallatunnolla vinguttaa kunnan luottokorttia.

Kun vielä lossivahti ja minun entinen naapurini Heikki liittyivät seurueeseen, jonka tarkoitus oli viihdyttää yksinäistä helikopterilentäjää, mikään ei voinut mennä pieleen. Viihteellisyyden tason pystyi jopa aistimaan amerikkalaisen kasvoilta.

Eipä silti, pistäähän se aina jännittämään kun tulee aika lähteä susimetsälle. Meidän kylällä ei olla kovin tarkkoja kaatolupien kanssa. Totuus on, että kun mies herää aamulla ja tuntee suunnatonta tarvetta paistaa pannulla kanadanmajavaa, niin mitä siihen on kenelläkään sanomista. Ei muuta kun pyssy olalle ja jokivarteen. Meidän kylällä ei elä yhtään kanadanmajavaa, mutta periaate tässä on se asian ydin.

Yksi järkyttävän kokoinen alligaattori elää Jaatisen tontin rajalla virtaavassa purossa, mutta sinne ei passaa mennä edes pyssyn kanssa. Etelän otukset joutuvat täällä Pohjolassa talvisin koville ja keväisin ne ovat sitten aina niin pirun äkäisiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s