LUE SANKOMIEHEN UUSIMMAT:

Puhelu Valkoisesta talosta

kolme apinaa istuu

Kolmelta yöllä puhelin rupesi pärisemään. Vaimo pelästyi ja pomppasi pystyyn – luuli kai jonkun kuolleen. Eivät kuolleet ole ennenkään soitelleet. Televisiossa niitä välillä näkee, mutta ne ovat yleensä niitä Hollywoodin kuminaamoja.

Sitten on vielä se yksi zombi, joka on vaeltanut maan päällä jo aikojen alusta. Vaimo pelästyy aina kun näkee sen televisiossa – Väyrysen Paavo voisi pikkuhiljaa lopettaa minun vaimoni pelottelun ja maailman parantamisen. Maailma ei nimittäin parane istumalla, se kuluu ja muuttuu lättänäksi niin kuin ennen vanhaan.

Taisteluhelikopterin verran puuta

Luurin toisessa päässä oli USA:n presidentti Obama, joka tilasi minulta sangon muutama viikko sitten. Mies valitteli kellonaikaa ja sanoi haluavansa muuttaa tilausta. Tammen sijasta sanko olisi valmistettava Duketonin-pantterileipäpuusta. Monia puulajeja olen elämäni aikana työstänyt, mutta tuosta en ollut edes kuullut, ja tuskin sitä saa edes meidän kylän rautakaupasta.

Obama totesi, että aamun aikana pihalle pöllähtäisi hyvin varusteltu taisteluhelikopteri, joka toisi metritolkulla kyseistä puutavaraa. Siinä vaiheessa lopetin puutavaran ihmettelyn ja aloin päivitellä sitä taisteluhelikopteria. Olen nimittäin ollut aina siinä uskossa, ettei ulkomaalaisille myönnetä aseenkantolupaa taisteluhelikopterille.

USA:n Suomen suurlähetystön autotallissa jököttää kuulemma AH-64 Apache taisteluhelikopteri. Ei sitä aiota sotimiseen käyttää, mutta suurlähettiläs tuntee olonsa turvallisemmaksi kun olohuoneen seinän takana on pakovehje, minkä aseistuksiin kuuluu 30 millin konetykki ja kuusitoista panssarintorjuntaohjusta.

Obama kertoi, että sangon kylkeen pitäisi vielä kaivertaa USA:n lippu, jonkin sortin kotka, pari lausetta itsenäisyysjulistuksesta ja suuri keskisormi. Sanko olisi päällystettävä lehtikullalla, ja ympäröivät vanteet ja kahva pitäisi valmistaa platinasta.

Helikopterissa on aina tilaa yhdelle, joka…

Sanko oli menossa lahjaksi. Sen saa kuulemma eräs venäläinen molopää, joka asuu Kremlissä ja tuppaa sooloilemaan yhtä pahasti kuin tsaarit aikoinaan. Yritin pohtia pääni puhki, että kuka se Kremissä asuva molopää voisi olla. Harmikseni en mitenkään kyennyt selvittämään kyseistä mysteeriä.

Juttu hankaloitui entisestään kun Obama paljasti, että sanko täytettäisiin ennen Kremliin lähettämistä lehmänpaskalla. Kyse on kuulemma psykologiasta. Lehmänpaskan lähettäminen on tunnetusti provokatiivista, mutta kun astia on äärimmäisen arvokas, lahjan saaja häkeltyy ja rupeaa vääjäämättä miettimään omien tekojensa järjellisyyttä.

Minun oli ihan pakko kysyä, että jos sota syttyy, onko siinä taisteluhelikopterissa tilaa? Obama vastasi, että periaatteessa kyllä.

Siinä vaiheessa kun hän tajusi, että minä haluan Kremliin sotimaan, ja suurlähettiläs haluaa varmaan vastakkaiseen suuntaan, juttu jätettiin hieman auki.

Ei tässä tällä kertaa kummempaa. Halusin vain kertoa yöllisestä puhelutani Valkoisessa talossa asuvan isoherran kanssa. Nyt lähden kamerakauppaan palauttamaan sen kiinalaisen romun. Vaimo käski hakea samalla reissulla silakoita – aikoo paistaa niitä kissalle ja Heikille.

Heikki on se minun entinen naapuri, joka asuu rannassa veneen alla. Kissalla ja Heikillä on samanlainen maku, tykkäävät silakoista ja ovat mukavia otuksia molemmat. Taidan käydä myös apteekissa hakemassa kissalle punkkiainetta. Heikille taidan ostaa samalla koirien punkkipannan. Ei hänellä koiraa ole, mutta loppuu ainakin se niskan raapiminen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s